Глава МЗС Латвії: Росія - це остання колоніальна сила в Європі, її діям треба покласти край
Глава МЗС Латвії: Росія - це остання колоніальна сила в Європі, її діям треба покласти край

Глава МЗС Латвії: Росія - це остання колоніальна сила в Європі, її діям треба покласти край

Росія – це остання колоніальна сила в Європі, яка становить загрозу не лише для України, а й для всієї безпекової ситуації у світі, тому її загарбницьким діям треба покласти край.

Про це заявила міністр закордонних справ Латвії Байба Браже у виступі на відкритті Третього парламентського саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут, у Ризі, ми знаємо важливість того, щоб ніколи не визнавати окупації державою-агресором, брутальною колоніальною імперією. Незважаючи на те, що перспективи звільнення часом можуть видаватися примарними, і незалежно від того, скільки може тривати окупація, хочу запевнити, що Латвія ніколи не визнає окупації Криму, Севастополя, інших міст і регіонів України», - сказала Браже.

Вона зауважила, що війна, яка розпочалася ще у 2014 році, коли Росія грубо порушила територіальну цілісність України, спричинила величезні страждання українському народу, які тривають до сьогодні.

«Росія - це остання колоніальна сила в Європі, яка прагне знищити життя, свободи, права людини, Статут ООН. Росія атакує все, що ми всі, присутні тут, захищаємо. Росія становить загрозу не лише для України, а й для всієї безпекової ситуації у світі. Ми мусимо покласти край цим діям Росії», - наголосила очільниця МЗС Латвії.

Браже зазначила, що ключова мета Кримської платформи – деокупувати Крим і підкреслити, що він є невід’ємною складовою частиною України.

«Наші цілі непохитні. Наша підтримка перемоги України є також вираженням підтримки глобальних принципів і глобального миру», - акцентувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі сьогодні відкрився Третій парламентський саміт Кримської платформи, в якому беруть участь делегації близько 50 країн, а також делегації шести міжнародних парламентських асамблей.

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader