Вийшов офіційний трейлер документального фільму «Битва за Світло»
Вийшов офіційний трейлер документального фільму «Битва за Світло»

Вийшов офіційний трейлер документального фільму «Битва за Світло»

Всеукраїнська прем’єра фільму «Битва за Світло» відбудеться 17 листопада

Презентували офіційний трейлер документального фільму «Битва за Світло» режисера Василя Київського. Фільм розповідає про людей, які захищають Україну від енергетичного тероризму Росії. Це бійці протиповітряної оборони, рятувальники ДСНС та енергетики. Про це повідомили автори фільму. 

Як зазначають автори стрічки, серед героїв фільму з Повітряних Сил — командири зенітно-ракетних комплексів, які першими зустрічали вогнем літаки та гелікоптери ворога 24 лютого.

Бійці, які тримають рекорд з кількості знищених ракет та шахедів. Військові пілоти, які виконують секретні місії.

Окремий розділ фільму присвячений героїчній роботі ДСНС — рятувальникам, які працюють на найскладніших пожежах на стратегічних об’єктах. 

У фільмі розповідається історія героя без зброї, який під час порятунку людей потрапив під цілеспрямований удар Росії по гарнізону ДСНС.

Також один з епізодів фільму розповідає про енергетиків ДТЕК, які під час обстрілу  залишались на теплоелектростанції, щоб не допустити ще більш масштабних наслідків після атаки. Навколо приміщення, де знаходились енергетики, влучило чотири ракети.

Вони до останнього не покидали робоче місце — поки вже не стало зрозуміло, що обладнання електростанції знищене вщент.

«Кожен з героїв «Битви за Світло» — це легенда, про яку можна і треба зняти окремий фільм», — зазначив автор та режисер фільму Василь Київський.

Під час зйомок команда фільму проїхала 20 000 кілометрів дорогами України. Зйомки проходили в тому числі на секретних об’єктах з дотриманням норм безпеки.

Знімальна група фільму — продюсер Вікторія Кратінова, режисер Василь Київський та оператор Володимир Кратінов. Партнери фільму — Повітряні Сили ЗСУ, ДСНС та ДТЕК.

У зйомках фільму «Битва за Світло» взяв участь Олександр Усик.

«Ми все одно це пройдемо. Навіть, якщо не буде світла, ми і є світло — українці, які світять на весь світ», — сказав Олександр Усик.

Всеукраїнська прем’єра фільму «Битва за Світло» відбудеться 17 листопада.

Саундтреком до трейлеру стала пісня Кузьми Скрябіна «Кораблі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна ДСНС фільм
Джерело матеріала
loader
loader