Збиток Boeing у ІІІ кварталі 2024 року становить $6 млрд
Збиток Boeing у ІІІ кварталі 2024 року становить $6 млрд

Збиток Boeing у ІІІ кварталі 2024 року становить $6 млрд

Глава Boeing представив план виведення корпорації із кризи в середу, одночасно з виходом квартального звіту, в якому повідомляється про поглиблення збитку до $6 мільярдів.

Виторг авіабудівного гіганта за липень – вересень впав на 1% до $17,84 мільярда. Негативний грошовий потік збільшився до $1,96 мільярда порівняно з $310 мільйонами роком раніше.

Зупинка виробництва літаків 737 MAX, 777 і 767 внаслідок страйку та ослаблення оборонного та космічного підрозділу завдали додаткового удару по бізнесу, довівши загальні збитки з початку 2024 року майже до $8 мільярдів.

Акції Boeing знизилися на 1% на позабіржових торгах.

Генеральний директор компанії Келлі Ортберг представив план виходу з кризи, закликавши до фундаментальної зміни корпоративної культури.

У своєму листі Ортберг наголосив на необхідності підвищення ефективності в оборонному бізнесі та виробництві 737 MAX і 777, а також загальної стабілізації компанії, яка перебуває на роздоріжжі після невдач і аварій, що розчарували клієнтів і підірвали довіру. Глава компанії зазначив, що Boeing має зробити багато роботи, перш ніж створювати нові лайнери. «Це включає стабілізацію нашого бізнесу, поліпшення виконання програм розвитку, оптимізацію портфеля з тим, щоб зосередитися на тому, що ми робимо добре, і відновлення балансу – тоді шлях до створення наступного комерційного літака буде відкритий», – написав Ортберг.

Джерело матеріала