Віталік Бутерін назвав зберігання криптовалюти у банках цілковитим божевіллям
Віталік Бутерін назвав зберігання криптовалюти у банках цілковитим божевіллям

Віталік Бутерін назвав зберігання криптовалюти у банках цілковитим божевіллям

Співзасновник Ethereum Віталік Бутерін різко висловився щодо заяв Майкла Сейлора, співзасновника MicroStrategy про зберігання криптовалюти у банках. Сейлор в цілому стикнувся з лавиною критики на свою адресу після його нещодавнього інтерв’ю на подкасті Markets with Madison.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Віталік Бутерін назвав зберігання криптовалюти у банках цілковитим божевіллям - Фото 1

Заяву співзасновника MicroStrategy про те, що прихильники самостійного зберігання криптовалют є параноїками, а активи слід зберігати у банках, Бутерін назвав  «цілковитим божевіллям». Він вказав на те, що така позиція спрямована на просування зберігання криптовалют завдяки великим інституційним гравцям, які користуються підтримкою державних структур, наприклад, таких як BlackRock.

«Сейлор явно виступає за підхід до захисту криптовалют через регуляторне захоплення… Існує багато прикладів, як ця стратегія може провалитися, і для мене це суперечить суті криптовалюти», — прокоментував Бутерін.

Під час інтерв’ю на подкасті Markets with Madison,  Сейлор поділився своїм особистим баченням майбутнього біткоїна та еволюції криптоспільноти. Він висловив занепокоєння щодо вилучення біткоїнів з платформ централізованого зберігання.

«Я вважаю, що коли біткоїн знаходиться у володінні групи криптоанархістів, які не є регульованими організаціями, не визнають уряд, податки або вимоги щодо звітності, це підвищує ризик вилучення», — заявив Сейлор.

Цікаво, що сам Сейлор, відомий криптомільярдер, раніше виплатив $40 млн за врегулювання звинувачень в ухиленні від сплати податків і $8,5 млн за врегулювання претензій щодо фінансових шахрайств.

Також під час інтерв’ю Markets with Madison співзасновника MicroStrategy заявив, що оскільки не має нащадків, яким міг би передати своє криптовалютне багатство, то передасть статки людству. Він порівняв свій внесок з тим, як Сатоші Накамото залишив мільйон біткоїнів.

«Коли я піду, я піду. Як і Сатоші, який залишив мільйон біткоїнів для світу, я залишу те, що маю, для цивілізації», — сказав Сейлор.

Станом на серпень 2024 року компанія MicroStrategy володіє 252 220 BTC, що робить її найбільшим корпоративним власником біткоїнів, а особисто Сейлор має понад $1 млрд у біткоїнах (близько 17 857 BTC).

Теги за темою
Банк
Джерело матеріала
loader