У Туреччині біля аерокосмічної компанії стався теракт, є загиблі й поранені
У Туреччині біля аерокосмічної компанії стався теракт, є загиблі й поранені

У Туреччині біля аерокосмічної компанії стався теракт, є загиблі й поранені

Унаслідок потужного вибуху в середу поблизу штаб-квартири аерокосмічної компанії Тurkish Aerospace Industries (TAI) біля Анкари кілька людей загинули, є також поранені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron’s із посиланням на AFP.

«Терористична атака була здійснена проти турецької аерокосмічної промисловості… На жаль, у нас є мученики (загиблі – ред.) і поранені», – написав глава МВС Туреччини Алі Єрлікаю у соцмережі Х.

На оприлюднених місцевими медіа кадрах із місця події видно великі хмари диму і пожежу в невеликому містечку Кахраманказан, яке знаходиться приблизно за 40 кілометрів на північ від Анкари.

Телеканал Haberturk TV повідомив про «захоплення заручників», однак не надав подробиць. Приватний телеканал НТВ поінформував, що після вибуху, який стався близько 16:00 за місцевим часом у середу, пролунали постріли. Жодних заяв щодо вчинення атаки не було, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що вибух стався під час великої виставки оборонної та аерокосмічної промисловості SAHA EXPO 2024 у Стамбулі, яку цього тижня відвідував міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Як пише Al Jazeera, компанія TAI є однією із найважливіших оборонних та авіаційних компаній Туреччини. Вона, серед іншого, виробляє перший національний бойовий літак KAAN.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня на центральному автовокзалі ізраїльського міста Беер-Шева стався теракт.

Фото: Anadolu Agency

Теги за темою
Туреччина
Джерело матеріала
loader