У тимчасово окупованому Маріуполі відбувся перший випуск «школи блогерів»
У тимчасово окупованому Маріуполі відбувся перший випуск «школи блогерів»

У тимчасово окупованому Маріуполі відбувся перший випуск «школи блогерів»

Мета таких «навчань» - формування в молодого покоління українців на ТОТ сприйняття, яке відповідало б інтересам російських агресорів, і це має серйозні наслідки для майбутнього українського суспільства.

У тимчасово окупованому Маріуполі відбувся перший випуск профільної школи «блогерів», яку організували лише два тижні тому. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Школу створили для навчання «спеціалістів», які просуватимуть кремлівську пропаганду на ТОТ України, йдеться у повідомленні. У першому її випуску — 30 дипломованих «фахівців» зі створення фейків та поширення російських наративів.

У ЦНС також нагадали, що окупанти провели в тимчасово окупованому Алчевську майстерклас з кремлівської пропаганди для дітей. «Редакторка—колаборантка місцевої газети “Огні” юлія черепніна поділилася принципами путінської журналістики, навчаючи, як маніпулювати свідомістю людей, які опинилися під окупацією», — пишуть співробітники Центру. 

Зазначається, що мета таких «навчань» — формування в молодого покоління українців сприйняття, яке відповідало б інтересам російських агресорів, і це «має серйозні наслідки для майбутнього українського суспільства. Ці дії свідчать про систематичний підхід до пропаганди та дезінформації, націлений на знищення української ідентичності».

У Центрі національного спротиву наголошують, що маніпуляція правдою та виправдання злочинів російських окупантів «не залишаться без наслідків. Кожен свідомий громадянин може сприяти виявленню таких псевдожурналістів. Якщо у вас є інформація про них, а також про ворога чи його спільників, будь ласка, повідомте на цей ресурс. Анонімність гарантовано».

Також ми повідомляли, що російські окупанти провели майстерклас з кремлівської пропаганди для учнів 10-х класів тимчасово окупованого Алчевська. Окрім майстеркласів, кремлівський фонд розвитку «нових медіа» за підтримки фонду культурних ініціатив Путіна провів на тимчасово окупованій Донеччині фестиваль псевдожурналістів. 

Крім того, у школах на тимчасово окупованих територіях Херсонської області відбулись лекції російських пропагандистів. На лекціях українських дітей переконували, що російські ЗМІ є «рупором правди», надавали перелік «бажаних медіа» та перевіряли підписки в телефонах.

Раніше ми повідомляли, що у школах Росії поточний навчальний рік стане безпрецедентним за обсягом пропаганди під час уроків. Вперше кількість навчальних годин, які вчителі повинні витрачати, зокрема, на пропаганду ідей Кремля, перевищить 12% від усіх обов'язкових уроків.

Читайте також:

  • До окупованого Маріуполя повернулася ведуча Юлія Чепелєва: пішла працювати на пропагандистському каналі
  • На Донеччині судитимуть співробітників окупаційного телеканалу в Маріуполі, які працюють на Росію

Фото: колаж із сайту ЦНС 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Донецька область Маріуполь окупація
Джерело матеріала
loader