У Чернівецькій області надвечір зафіксували землетрус: якою була амплітуда
У Чернівецькій області надвечір зафіксували землетрус: якою була амплітуда

У Чернівецькій області надвечір зафіксували землетрус: якою була амплітуда

Про це повідомили у Головному центрі спеціального контролю на своїй сторінці у фейсбуці. У цьому районі землетрус до цього фіксували рік тому.

Що відомо про землетрус на Буковині

У Головному центрі спеціального контролю зазначили, що землетрус у Чернівецькій області зафіксували о 18:08. Його магнітуда становила 3,1 за шкалою Ріхтера.

Джерело землетрусу розташоване в районі селища Ломачинці, Дністровського району, Чернівецької області. За класифікацією землетрусів відноситься до відчутних,
– зазначили у центрі.

Де фіксували землетрус на Буковині: дивіться на карті

Головний центр спеціального контролю зазначив, що подібний землетрус відчувають небагато людей, які перебувають всередині приміщення, а просто неба – тільки в сприятливих умовах.

"Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи сильніше – на верхніх поверхах", – мовиться у дописі.

У центрі також зауважили, що останній землетрус з цього району був зафіксований 23 листопада 2023 року, магнітудою 2,0.

До слова, 8 жовтня землетрус також фіксували й у Криворізькому районі Дніпропетровської області. Це був найбільший землетрус на території України за останні пів року, він пролягав на глибині 8 кілометрів.

Теги за темою
Чернівецька область
Джерело матеріала
loader