У Часовому Яру і Торецьку ворог не прорвався далі - Сили оборони тримають позиції
У Часовому Яру і Торецьку ворог не прорвався далі - Сили оборони тримають позиції

У Часовому Яру і Торецьку ворог не прорвався далі - Сили оборони тримають позиції

На Краматорському, Торецькому, Сіверському напрямках кількість штурмових дій ворога дещо зменшилась. Ситуація в місті Торецьк стабілізувалася, Сили оборони не дають ворогу просунутись далі східної частини міста.

Про це розповіла в телеефірі речниця ОТУ «Луганськ» Анастасія Бобовнікова, передає кореспондент Укрінформу.

«Кількість штурмів на цих напрямках (Краматорському, Торецькому, Сіверському – ред.) дещо зменшилася. Ми пов’язуємо це з тим, що ворог узяв тактичну паузу для підведення можливо якогось поповнення живої сили, поповнення втрат, також поповнення БК, поповнення озброєння, можливо заведення якоїсь техніки. І коли вони закінчать підготовку, скоріше за все кількість штурмів знову відновиться», - повідомила Бобовнікова.

Коментуючи ситуацію біля Часового Яру, речниця відзначила, що тут обстановка залишається складною.

«Так, на жаль, ситуація в Часовому Ярі складна, однак ворог не зміг пройти канал, як це заявляє видання Bild, і жодного прориву там немає. Так, деякі штурмові групи забігають за канал, однак подібні спроби одразу блокуються, і групи знищуються. Лінія каналу контролюється нашою артилерією і дронами, і тому техніка не може пройти, оскільки для того, щоб пройшла техніка, потрібно наведення мостів. Вони цього не можуть зробити, оскільки ці спроби також швидко закінчуються», - пояснила речниця.

Крім того, вона повідомила, що ситуація в Торецьку стабілізувалася, Сили оборони блокують просування ворога зі східної частини міста, де він засів.

«Ситуація в Торецьку відносно стабілізувалася. Ми зараз тримаємо лінію бойового зіткнення незмінною. Ворог, як і раніше, засів у східних районах міста. Однак ми стримуємо його подальше просування і будемо захищати місто стільки, скільки це буде можливо. І наразі у нас це вдало виходить», - зазначила Бобовнікова.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 23 жовтня 2024 року становлять близько 683 тисячі 040 осіб, зокрема за попередню добу - ще 1460 осіб. Сили оборони України знищили 9088 (+9) танків, бойових броньованих машин ‒ 18229 (+30), артилерійських систем – 19674 (+51), РСЗВ – 1234 (+0), засобів ППО ‒ 981 (+0), літаків – 369 (+0), гелікоптерів – 329 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 17489 (+85), крилатих ракет ‒ 2625 (+0), кораблів /катерів ‒ 28 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 27217 (+106), спеціальної техніки ‒ 3509 (+10).

Фото: Генштаб

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader