Синоптикиня прогнозує дощ з мокрим снігом на початку листопада
Синоптикиня прогнозує дощ з мокрим снігом на початку листопада

Синоптикиня прогнозує дощ з мокрим снігом на початку листопада

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, на початку листопада в Україні очікуються дощі з мокрим снігом. Це стане першою серйозною зміною погоди в напрямку зимових умов. Попередньо обіцяні дощі з 28 жовтня скасовані, останні погодні умови змінилися під впливом антициклону “Кселат”, який впливає на територію України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко.

Завдяки антициклону, за прогнозом експертки, у четвер в Україні буде сухо, але є нюанс:

“На півночі, у центрі та на сході пориви північно-західного вітру можуть досягати 8-13 метрів за секунду”.

Вночі в Україні передбачається +2…+8 градусів, а завтра вдень +11…+16. У північній частині, за прогнозом Наталки Діденко, дещо похолоднішає, +9…+12 градусів.

У Києві четвер також буде сухим, сонячним, вітряним, а температура у столиці знизиться до близько +12 градусів.

“Надалі в Україні істотних змін у погоді не очікується, дощі з 28-го жовтня відміняються”, – уточнила Наталка Діденко.

На початку листопада може сформуватися циклон, який принесе дощі, місцями з мокрим снігом. Про це раніше повідомила Наталія Птуха, речниця Українського гідрометеорологічного центру.

На запитання щодо можливості снігу в різних регіонах України, крім Карпат, де він вже випав, синоптик зазначила, що в найближчий час не прогнозуються тривалі опади:

“До кінця жовтня взагалі в нас без опадів. А якраз таки в перших числах листопада вже буде зміна синоптичної ситуації і там дійсно може на території України, за розрахунками, які є на сьогодні, утворитися циклон. І він може вже принести опади принаймні змішаної фази: це, тобто, дощ, подекуди з мокрим снігом”, – сказала синоптикиня.

Нагадаємо, цьогоріч листопад очікується теплішим за звичайний, хоча на початку місяця й може утворитися циклон, що принесе дощ, місцями навіть – із мокрим снігом.

Джерело матеріала
loader