Україна планує створити хаб для експорту агропродукції в Омані
Україна планує створити хаб для експорту агропродукції в Омані

Україна планує створити хаб для експорту агропродукції в Омані

Україна запропонувала Султанату Оман розглянути можливість створення продовольчого хабу для української продукції та її подальшого просування на ринки держав східної Африки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час переговорів з міністром економіки Оману доктором Саїдом бін Мухаммадом бін Ахмедом Аль-Сакрі, інформує пресслужба МЗС.

Він наголосив, що попри війну та удари росії по українській портовій інфраструктурі та цивільним суднам, наша держава залишається одним із гарантів світової продовольчої безпеки. Андрій Сибіга запевнив у готовності України і надалі бути надійним партнером для держав Близького Сходу та Африки у постачанні критично необхідного продовольства. Міністр запросив оманську сторону взяти участь у третьому Продовольчому саміті, який відбудеться цьогоріч у Києві. 

Голова МЗС також зауважив, що Україна зацікавлена в розвитку відносин з Оманом та державами Затоки в низці сфер, серед яких торгівля, інвестиції, експорт продовольства, розвиток відновлюваної енергетики та технологій.

Міністри окремо погодилися із важливістю започаткування діяльності двосторонньої міжурядової комісії, проведення її першого засідання. Вони обговорили можливість направлення взаємних бізнес-місій для вивчення можливостей співпраці та створення постійно діючого механізму бізнес-ради для розвитку двосторонньої торгівлі. 

Сторони приділили увагу перспективам нарощування договірно-правової бази для зміцнення торговельних звʼязків, укладення угод про уникнення подвійного оподаткування та преференційну торгівлю.

Глава МЗС також запросив оманську сторону взяти участь у наступній конференції з відновлення України та відігравати активну роль у її відбудові.

Джерело матеріала
loader
loader