Штучний інтелект не сприяє збільшенню продажів iPhone
Штучний інтелект не сприяє збільшенню продажів iPhone

Штучний інтелект не сприяє збільшенню продажів iPhone

Аналітики компанії Jefferies дійшли висновку, що нова нейромережева технологія Apple не стане вирішальним чинником збільшення продажів смартфонів.

Що ще відомо

Очікується, що функції штучного інтелекту Apple Intelligence будуть доступні в iPhone 16 вже до кінця цього року. Однак, на думку експертів Jefferies, інтеграція ШІ в телефони Apple не вплине на попит.

Постачання нових пристроїв Apple виявилися не такими, як очікували фахівці. У третьому кварталі 2024 року продаж iPhone зріс лише на один відсоток, хоча поставки почалися на два дні раніше, ніж у 2023-му.

Більшість покупців iPhone 16 купували гаджети не через нові функції, а тому що їхні попередні пристрої застарівали, ламалися або губилися.

Світовий ринок смартфонів у поточному кварталі зріс лише на два відсотки, тоді як у другому кварталі зростання становило шість відсотків.

На початку жовтня аналітики Jefferies висловили думку, що корисні функції ШІ в смартфонах Apple не стануть доступними протягом найближчих півтора років. Споживачі, які чекали на прорив від виробника iPhone, були розчаровані.

Джерело матеріала
loader
loader