Росія атакувала енергооб'єкт у Сумській області: тисячі людей без електрики
Росія атакувала енергооб'єкт у Сумській області: тисячі людей без електрики

Росія атакувала енергооб'єкт у Сумській області: тисячі людей без електрики

23 жовтня російські війська здійснили удар по енергетичному об'єкту у Білопільській громаді Сумської області. Внаслідок атаки було знеструмлено понад 21 тисячу споживачів, що призвело до значних перебоїв з електропостачанням у регіоні.

За інформацією "Сумиобленерго", енергетики швидко зреагували на ситуацію, перезажививши більшість постраждалих споживачів через резервні лінії. Проте, станом на 12:00 без світла залишаються понад 8 тисяч абонентів, і робота з відновлення електропостачання триває.

Найбільше постраждали населені пункти Сумщини

Внаслідок обстрілів найбільш постраждали громади Сумського району, а також Глухівська, Білопільська, Середино-Будська, Путивльська, Великописарівська та Конотопська. Це не перший випадок ударів по критичній інфраструктурі Сумщини з боку російських окупаційних військ. Місцеві енергетики докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення постачання електрики в постраждалі райони.

Ворог продовжує удари по критичній інфраструктурі

Атаки на енергетичні об'єкти України продовжуються на тлі підготовки країни до зимового сезону. Подібні удари спрямовані на дестабілізацію цивільного життя, оскільки пошкодження об'єктів енергетики призводять до тривалих відключень світла та створюють загрозу для населення.

Енергетичні компанії України закликають громадян бути готовими до можливих відключень електроенергії у зв'язку з безперервними обстрілами та нагадують про необхідність раціонального використання енергоресурсів у періоди пікових навантажень.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Джерело матеріала
loader
loader