Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом керівників ВЦА ошукували підприємців
Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом керівників ВЦА ошукували підприємців

Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом керівників ВЦА ошукували підприємців

Правоохоронці повідомили про підозру шахраям, які представлялись очільниками обласних та районних військово-цивільних адміністрацій Київської, Житомирської, Волинської, Закарпатської областей та виманювали у приватних підприємців кошти нібито на потреби Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Встановлено, що фігуранти пропонували місцевим приватним підприємцям перерахувати гроші на рахунки благодійних організацій «Благодійний фонд «Добро добру» та «Благодійний фонд «Благодійні небайдужі», нібито на закупівлю за кордоном військового спорядження.

Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом керівників ВЦА ошукували підприємців - Фото 1

Кошти, які надходили таким фондам, виводилися на банківські карткові рахунки так званих «дропів», які надалі за попередньою домовленістю розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом керівників ВЦА ошукували підприємців - Фото 2

Викрили шахрайську діяльність фігурантів слідчі слідчого управління поліції Київщини за оперативного супроводження працівників Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом керівників ВЦА ошукували підприємців - Фото 3

Зловмисники планували заволодіти коштами довірливих підприємців на мільйони гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання аферистів та вилучили низку речових доказів: банківські картки, документацію, мобільні телефони, печатки.

Слідчі слідчого управління поліції Київщини, за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомили про підозру трьом зловмисникам за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялось, у жовтні у Мукачеві Закарпатської області правоохоронці викрили місцевого жителя у заволодінні шляхом обману понад 7 мільйонами гривень, що призначалися родині загиблого військовослужбовця.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader