Митрополит Онуфрій скликав у Києві засідання Синоду УПЦ МП
Митрополит Онуфрій скликав у Києві засідання Синоду УПЦ МП

Митрополит Онуфрій скликав у Києві засідання Синоду УПЦ МП

Сьогодні, 23 жовтня Українська православна церква Московського патріархату проведе засідання Священного Синоду.  Про це повідомляє пресслужба УПЦ МП.

Синод пройде у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанії).  Як зазначається, предстоятель та єрархи УПЦ розглянуть питання церковного життя. Інших деталей не повідомляється.

Також зазначається, що предстоятель Онуфрій вже очолив Божественну Літургію у храмі на честь Всіх святих. За Літургією молились архиєреї УПЦ МП, які братимуть участь у роботі Священного Синоду.

«На сугубій єктенії піднесли молитовні прохання за мир на українській землі, її владу та військо та щоб Господь зглянувся на наш народ, зберіг тих, хто у відчаї та втратив домівки, і благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним», – йдеться у повідомленні.

До відома, Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт № 8371 щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, що мають керівний центр у державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Під це визначення потрапляє Московська церква, яка працює в Україні під брендом УПЦ МП.

Джерело матеріала
loader
loader