Ми закурили і я написав заяву, – Кулеба вперше прокоментував своє звільнення
Ми закурили і я написав заяву, – Кулеба вперше прокоментував своє звільнення

Ми закурили і я написав заяву, – Кулеба вперше прокоментував своє звільнення

У інтерв'ю на YouTube-каналі RAMINA ексміністр розповів, що чітко знав, що не буде завжди очолювати МЗС. За його словами, через це звільнення з посади "було доволі буденним".

Відкрили із дружиною пляшку шампанського

Дмитро Кулеба зазначив, що вважає своєю першочерговою задачею знайти нішу, де він зможе використати свої "соціальний капітал та телефонну книжку", аби допомогти Україні перемогти у війні.

Про звільнення він дізнався, коли пішов із дружиною у спортзал ввечері, і щойно він почав перевдягатися, до нього зателефонував прем'єр-міністр. Він попросив Кулебу під'їхати. Він відразу зрозумів, про що йтиметься.

Тоді Кулеба поїхав спочатку до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, а потім й до президента Володимира Зеленського. Потім повернувся додому, де на нього очікувала дружина.

Ми взяли пляшку ігристого вина, сигару, аркуш паперу, ручку – пішли на балкон. Ми закурили, я випив і написав заяву на звільнення. Так, власне, це все і закінчилося,
– сказав Кулеба.

Він був міністром протягом 4 років. За його словами, він з першого дня на посаді знав, що посада міністра закордонних справ – це квота президента України.

Я просто знаю, що влада не вічна, і я виріс у певній системі цінностей і розумію, що нескінченне сидіння при владі шкодить і тобі, і країні, якій ти служиш,
– додав він.

Кулеба також сказав, що жодних претензій до його роботи у Міністерстві не було.

Теги за темою
Новини України МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader