Матиме негативні наслідки: як Китай посилює свою участь у війні
Матиме негативні наслідки: як Китай посилює свою участь у війні

Матиме негативні наслідки: як Китай посилює свою участь у війні

Президент громадської організації "Ліберально-демократична ліга України" Артур Харитонов розповів 24 Каналу, що на БРІКС не прибули деякі лідери, зокрема Саудівська Аравія. Попри це саміт відбувається успішно для автократичних країн.

Про що міг говорити Сі з Путіним

Лідери країн, які прибули до Росії, мають свої цілі. Вони обговорюватимуть альтернативну фінансову систему, створення моделі, за якою автократії можуть існувати в паралельному антисанкційному просторі й вести активну життєдіяльність, зокрема війни.

Варто розуміти, що те, що розробляє КНР, а з нею Росія, уже в середньостроковій перспективі матиме негативні наслідки для всіх нас, для всіх демократій. Тому ні в якому разі не варто применшувати цю загрозу,
– підкреслив Артур Харитонов.

Щодо переговорів Сі з Путіним, то ми не знаємо про їхні фінальні домовленості. Розмова двох диктаторів пройшла у закритому режимі. Однак завжди багатослівними є їхні делегації.

Вже стало традицією, що коли Путін з'являється в КНР, з ним їде увесь уряд, всі голови державних топпідприємств, особливо енергетичних. Тепер Сі прибув з усіма фінансовими, економічними міністрами, високопосадовцями у сфері нацбезпеки.

Беззаперечно, мовитиметься про глибше вливання Росії у китайський економічний, фінансово-військовий простір. Ми бачимо, як вони поєднують свої системи військово-промислових комплексів і все це відбуватиметься надалі,
– зауважив Артур Харитонов.

Звісно, це матиме негативні наслідки. Їх ми вже бачимо на прикладі китайських дронів-камікадзе, які зроблені за аналогом "Шахедів". Ці дрони виробляють на китайських заводах, а потім постачають для російської війни. Їх вже застосовували по енергетичних об'єктах в Україні, цивільній інфраструктурі та по наших позиціях.

"Китай – це такий самий учасник війни як Іран та Північна Корея. Уже просто неможливо шукати якесь інше значення для КНР", – підсумував Артур Харитонов.

Теги за темою
Росія Володимир Путін Китай
Джерело матеріала
loader
loader