КНДР в обмін на солдатів отримує від Росії технології для ядерної зброї - Буданов
КНДР в обмін на солдатів отримує від Росії технології для ядерної зброї - Буданов

КНДР в обмін на солдатів отримує від Росії технології для ядерної зброї - Буданов

Північна Корея відправляє Росії ракети та солдатів для війни проти України в обмін на технології для тактичної ядерної зброї.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю The Economist, передає Укрінформ.

Як зазначає видання, влада КНДР не надає Москві своїх людей чи зброю з благодійною метою. Тому розширення співпраці двох країн слід розглядати як результат угоди про взаємодопомогу, підписаної главою Кремля Володимиром Путіним та північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Пхеньяні в червні 2024 року.

Буданов описує таємні положення цієї угоди як «послуга за послугу»: РФ допомагає Північній Кореї обійти санкції та «зміцнити» свій ядерний потенціал, аКНДР надає ракети та особовий склад.

Зокрема, за даними Буданова, Росія передає КНДР деякі технології для створення тактичної ядерної зброї малої потужності та систем запуску підводних ракет.

Як повідомляє агенція Yonhap з посиланням на розвідувальну службу Південної Кореї, близько 3000 північнокорейських військових вже були відправлені до РФ для участі у війні проти Україною, ще близько 10 000 вояків перекинуть до грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Буданов заявляв, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі заявив, що наразі є висока ймовірність переміщення та розгортання сотень військовослужбовців бойових підрозділів з Північної Кореї до Росії, і НАТО має протистояти цьому агресивному альянсу.

Фото: МОУ

Теги за темою
Росія КНДР
Джерело матеріала
loader
loader