Як зробити кімнату без вікон яскравішою: поради від дизайнерів інтер'єру
Як зробити кімнату без вікон яскравішою: поради від дизайнерів інтер'єру

Як зробити кімнату без вікон яскравішою: поради від дизайнерів інтер'єру

Завдяки розумному використанню кольору, штучному освітленню та декору кімната без вікон миттєво засяє, повідомляє House Beautiful.

Зараз люди рідко обирають будинки чи квартири з кімнатами, у яких немає вікон. Однак через обмежений бюджет іноді доводиться жертвувати комфортом. На щастя, кімната без вікон – це не вирок. Дизайнери поділилися фішками, які допоможуть додати простору, у який не потрапляє сонячне проміння, сяяння.

Дизайн інтер'єру для кімнати без вікон

Обирайте білий колір

Темні або холодні кольори ще більше пригнічуватимуть атмосферу у кімнаті без вікон. Саме тому обирайте білий колір для стін і білі меблі. Так, білий диван і білий килим можуть здаватися не дуже практичними, адже у побуті їх буде легко забруднити, однак цей ризик того вартує.


У кімнаті без вікон надавайте перевагу білому кольору / Фото Люсі Шеффер

Додайте яскраві акценти

Кольорові подушки чи яскравий стілець додадуть кімнаті барв та веселого настрою.

Подбайте про якісне освітлення

У кімнаті без вікон ви самі маєте створити світло, тому не бійтеся перестаратися з лампами. Окрім центральної люстри, додайте лампи з теплим жовтим світлом. Ви зможете використовувати їх для затишних вечорів.

Додайте кімнатні рослини

Вазони додадуть кімнаті більше життя, то ж можете купити одразу декілька. Однак перед тим дізнайтеся, які кімнатні рослини можуть рости без сонячного світла.


Використовуйте вазони у кімнаті без вікон / Фото Manel and Sean, Pexels

Повісьте декілька дзеркал

Дзеркала відбивають світло від люстр та ламп, тому обов'язково додайте декілька у кімнату. Крім того, вони візуально зроблять простір більшим.

Додайте картини

Якщо ви не любите доглядати за рослинами і часто забуваєте їх полити, то є інший спосіб "оживити" свою кімнату – додайте до неї мистецтва.

Наявність мистецтва в домі створює фокус, який додає глибини за допомогою образів і яскравих кольорів,
– пояснила дизайнерка Алессандра Вуд.

Повісьте картини, які вам подобаються та асоціюються з приємними моментами.

Джерело матеріала
loader