Гарантують стиль і затишок: 5 золотих правил дизайну вітальні, на які слід звернути увагу
Гарантують стиль і затишок: 5 золотих правил дизайну вітальні, на які слід звернути увагу

Гарантують стиль і затишок: 5 золотих правил дизайну вітальні, на які слід звернути увагу

Хоча досягнення цих подвійних цілей в одному просторі може здатися складним завданням, професіонали в галузі дизайну пропонують кілька золотих правил, які полегшать цей процес. Вони точно зможуть створити затишний простір, пише Real Simple.

Комфорт вітальні

Ваша вітальня – не обовʼязково має бути тим місцем, де буде багато делікатного антикваріату та меблів, які важко чистити. Насамперед все повинно бути практичним і зручним, тому що ви створюєте простір для відпочинку, а не музей, на чому наголошують дизайнери.

Для вашого дивана чи крісел вибирайте краще тканини, які можуть послужити довго, і не беріть до уваги білу тканину, призначену лише для хімчистки, якщо в будинку будуть діти та домашні тваринки. Відтак, тканини мають бути практичними, такими, що можна чистити та витирати, якщо на них щось розіллється.

Комбінація меблів

Дизайнери зазначають, що комплекти меблів для вітальні можуть полегшити їхню покупку, але вони й можуть створити нудну кімнату.

Ідея про те, що ви повинні купувати сидіння для вітальні комплектами, більше не підходить. Вітальні стають набагато цікавішими візуально, коли ви змішуєте сидіння та обʼєднуєте меблі різних стилів або кольорів,
– кажуть фахівці.

Дистанція між меблями і стіною

Це може здатися дивним, але краще облаштувати кімнату так, щоб принаймні частина меблів не була близько приставлена до стіни. За словами фахівців, коли між меблями та стіною мала дистанція – кімната завжди виглядає меншою. А ось коли ви відсунете диван від стіни, то створите ілюзію глибини, що дає приміщенню кращий вигляд.

Гарантують стиль і затишок: 5 золотих правил дизайну вітальні, на які слід звернути увагу - Фото 1
Важливо дотримуватися дистанції між стіною та меблями / Фото Malka Helft/Think Chic Interior

Потрібно оновити меблі на кухні чи придбати нову шафу? VIYAR пропонує понад 40 000 товарів, що поєднують стиль, функціональність та високу якість. Тут кожен зможе знайти потрібне під будь-який інтерʼєр та бюджет, адже VIYAR – це швидко та зручно!

Використання килима

Килимок – це те, що додає вишуканості вашій вітальні, однак він також може допомогти обрамити зону відпочинку та зробити її затишнішою. Фахівець рекомендує повністю розташувати сидіння на килимі або принаймні, щоб там помістилися передні ніжки.

Координаційна точка

Якщо у вас є камін, то це однозначно природний вибір для фокусу вітальні, але ви можете створити і свій власний. Можна зробити центральну точку, облаштувавши кімнату так, щоб погляди кожного з присутніх були спрямовані, наприклад, на гарний витвір мистецтва. Телевізор також може бути хорошою ідеєю.

Однак деякі фахівці притримуються думки, що варто залишити вітальню для розмов і спілкування, а телевізор поставити лише в спальні.

Гарантують стиль і затишок: 5 золотих правил дизайну вітальні, на які слід звернути увагу - Фото 2
Оберіть координаційну точку у вітальні / Фото Malka Helft/Think Chic Interiors

Необхідна кількість місць для сидіння

Коли ви облаштовуєте свою вітальню, варто подумати про те, скільки людей ви плануєте регулярно туди кликати. Переконайтеся, що у вас точно є місця принаймні для вашої родини та кількох гостей. Якщо ж ви влаштовуєте велику зустріч, дизайнер рекомендує облаштувати кілька додаткових місць, до яких легко отримати доступ у вашій вітальні. "Якщо у вас є консольний стіл, розмістіть під ним табуретки. Їх легко пересунути та використовувати як частину зони розмови", – каже експерт.

Джерело матеріала
loader