Експерти закликали до кінця жовтня поставити миску з сіллю на вікно: для чого це
Експерти закликали до кінця жовтня поставити миску з сіллю на вікно: для чого це

Експерти закликали до кінця жовтня поставити миску з сіллю на вікно: для чого це

Коли настає холодна й волога погода, важливо не забувати про догляд за будинком. Експерти радять цієї зими поставити на підвіконня тарілки з сіллю.

Про що ви дізнаєтеся:

Тарілки з сіллю на підвіконні може здаватися незвичним, але є вагома причина, чому цей простий кухонний інгредієнт варто використовувати, коли дні стають холоднішими.

Фахівці Posh.co.uk з питань дому та саду з'ясували, що миска з сіллю допомагає зменшити конденсат. Це зробить повітря в оселі сухішим і знизить ризик утворення цвілі, повідомляє Mirror.

Конденсат з’являється через різницю температур між теплим повітрям усередині приміщення та холодною поверхнею вікна. Але сіль здатна поглинати вологу з повітря, зменшуючи рівень конденсату і вологості, що знижує ймовірність його утворення на вікнах.

"Постійне накопичення конденсату в будинку - це не дуже добре, а в деяких випадках може спричинити появу плісняви, яка може бути небезпечною для вашої родини", - сказав Енді Елліс, експерт з питань дому та саду на Posh.co.uk.

Експерт пояснює, що сіль природно поглинає вологу з повітря, тим самим зменшуючи її кількість, а отже, при контакті зі склом утворюється менше крапель конденсату.

"Це дуже простий трюк, який не потребує жодних зусиль. Просто наповніть неглибоку миску або маленьку баночку сіллю - це може бути кухонна або кам'яна сіль", - додав він.

Також фахівець підкреслює, що кількість солі залежить від розміру вікна. Чим більше вікно, тим більше солі потрібно, хоча зазвичай вистачає й однієї невеликої миски.

"Однієї миски солі вам вистачить на кілька днів. Ви знатимете, коли її потрібно замінити, бо сіль стане вологою і почне злипатися в грудки", - резюмував Енді Елліс.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader