Експерти розповіли, як правильно пити віскі та чим найкраще розбавляти цей алкогольний напій
Експерти розповіли, як правильно пити віскі та чим найкраще розбавляти цей алкогольний напій

Експерти розповіли, як правильно пити віскі та чим найкраще розбавляти цей алкогольний напій

Багато років точаться суперечки, чи потрібно пити віскі з додаванням льоду, чи ні. Що про це кажуть експерти?

Як розповідають в Men's Journal, серед професіоналів вже давно з'явилася дискусія, як правильно подавати віскі: з льодом чи в чистому вигляді. Врешті-решт, це залежить від особистих уподобань і ситуації. Якщо ви хочете скуштувати алкогольний напій, тоді спочатку випийте його чистим. Але ви завжди можете додати лід пізніше за бажання.

Справа в тому, що додавання льоду може значно змінити смак алкогольного напою, оскільки він розбавляє віскі. Професіонали радять звернути увагу, що більші кубики льоду (або взагалі велика кількість льоду) танутимуть довше, тому смак змінюватиметься поступово.

Чим найкраще розбавляти віскі

Звичайно, найперше, що приходить на думку, це кока-кола, однак, кажуть фахівці, це не єдиний продукт, який ідеально змішується з віскі. Щоб розкрити аромат і смак цього благородного алкогольного напою, спробуйте також такі:

  • імбир — ви можете використовувати як імбриний ель, так і сам імбир. У вас вийде трішки пекучий, але надзвичайно смачний напій, яким ідеально насолоджуватися восени;
  • кока-кола — ідеальна пара, адже ванільньний смак віскі чудопо поєднується з легким карамельним смаком цього газованого напою. Професіонали стверджують, що з колою найкраще поєднувати бурбон;
  • содова — будь-яка газована вода чудово поєднується з віскі, особливо, якщо додати в келих трішки льоду;
  • лимонад — якщо ви насолоджуєтесь алкогольним напоєм влітку, кращого варіанту просто не знайти. Він добре освіжає завдяки цитрусовому смаку, а цукор допомагає зменшити міцність алкоголю.

Деякі фахівці також стверджують, що віскі ідеально поєднується з солодким чаєм з льодом. Зазвичай, так алкогольний напій полюбляють пити в Кентуккі (США). Це ще один варіант для освіжаючого літнього напою, адже разом вони підсилюють аромати один одного.

Джерело матеріала
loader
loader