ДБР направило до суду справу щодо привласнення майже на ₴5 мільйонів, виділених на харчування військовим
ДБР направило до суду справу щодо привласнення майже на ₴5 мільйонів, виділених на харчування військовим

ДБР направило до суду справу щодо привласнення майже на ₴5 мільйонів, виділених на харчування військовим

Працівники Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт щодо заступника командира однієї з військових частин, начальника їдальні військової частини, двох менеджерів та бухгалтера підприємства-постачальника, які привласнили 4,6 млн гривень, виділених на закупівлю продуктів військовим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«У серпні-грудні 2023 року заступник командира військової частини разом з начальником їдальні підробили накладні щодо нібито постачання до військової частини продуктів на 4,6 млн гривень», - ідеться у повідомленні.

ДБР направило до суду справу щодо привласнення майже на ₴5 мільйонів, виділених на харчування військовим - Фото 1

Міністерство оборони України відповідно до поданих документів перераховувало гроші підприємству-постачальнику за уявну продукцію.

Менеджери підприємства легалізували гроші та розділили їх між учасниками схеми. Самі «продукти» списували як такі, що їх начебто з’їли солдати.

ДБР направило до суду справу щодо привласнення майже на ₴5 мільйонів, виділених на харчування військовим - Фото 2

П’ять учасників оборудки обвинувачуються в умисному заволодінні чужим майном, підробленні офіційного документа та його використанні, службовому підробленні, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

ДБР направило до суду справу щодо привласнення майже на ₴5 мільйонів, виділених на харчування військовим - Фото 3

Начальник їдальні також обвинувачується у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України), оскільки за місцем його проживання було виявлено боєприпаси та вибухові речовини.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, у жовтні оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області Національної поліції викрили підприємця на привласненні понад 3,7 млн грн бюджетних коштів на фіктивній поставці комплектуючих для безпілотників.

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader