Військовий альянс Росії та КНДР спростовує міфи про "міць" Кремля - Кислиця
Військовий альянс Росії та КНДР спростовує міфи про "міць" Кремля - Кислиця

Військовий альянс Росії та КНДР спростовує міфи про "міць" Кремля - Кислиця

Залежність Росії від північнокорейської зброї та живої сили викриває міфи про міць Москви, вважає постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

На засіданні Ради Безпеки ООН він нагадав, що Росія, "захищаючи свого спільника (Північну Корею, – ред.), підірвала механізм моніторингу за дотриманням санкцій", коли своїм вето заблокувала продовження мандата моніторингової місії, і та 30 квітня припинила роботу, передає Укрінформ.

"Це ще раз довело, що мафіозний режим у Москві не має нічого спільного з метою, заради якої існує Рада Безпеки", – наголосив Кислиця.

Також стало очевидно, що "вся міць Росії – це блеф, це бензоколонка з ядерною бомбою", додав він. З 2023 року Пхеньян постачає Москві зброю і боєприпаси, у тому числі балістичні ракети. Фактично КНДР стала основним постачальником боєприпасів до Росії для війни проти України, зазначив постпред.

"Це ще один удар по міфові про "другу армію світу" - армію, яка насправді випрошує у світових ізгоїв не лише зброю, а й живу силу", – зазначив він.

За словами Кислиці, якщо на початку вторгнення більшість загиблих на війні громадян Росії були представниками корінних народів та інших неросійських етнічних спільнот, "то зараз Москва полює на збіднілих громадян із третіх країн, вкотре показуючи глибоко расистську, неоколоніальну природу свого режиму".

Джерело матеріала
loader
loader