Вийшов трейлер фільму «Королеви радості» про дрег-сцену та життя LGBTQ+ спільноти під час війни
Вийшов трейлер фільму «Королеви радості» про дрег-сцену та життя LGBTQ+ спільноти під час війни

Вийшов трейлер фільму «Королеви радості» про дрег-сцену та життя LGBTQ+ спільноти під час війни

Документальну стрічку режисерки Ольги Гібелінди можна буде побачити вже в 2025 році.

У мережі з'явився перший трейлер документального фільму «Королеви радості» режисерки Ольги Гібелінди та продюсерки Іванни Хіцінської про дрег-сцену та життя представників LGBTQ+ спільноти в умовах війни. Про це повідомила комунікаційна команда проєкту.

Героями стрічки стали:

  • Олександр Данілін (сценічне імʼя Marlen Scandal), який понад 10 років на українській дрег-сцені, має статус учасника війни 2014-16 років та є активістом боротьби за рівність прав в Україні.

  • Артур Озеров (сценічне імʼя Аura), який пʼять днів в тиждень є військовослужбовцем, а два дні дає перформанси як Diva Aura. Артур відверто ділиться своїм досвідом відстоювання особистої свободи й рівності та яку роль у цьому відіграють рідні та друзі.

  • Монро — телеведуча, блогерка та громадська діячка, чия особиста історія розкриває, як мистецтво допомагає переживати найважчі моменти життя,  зберігати віру у свободу та віднайти шлях до самопізнання.

Як зауважили автори стрічки, герої та героїня фільму не лише показують свою творчість на сцені, але й допомагають армії, зокрема організовують великий благодійний концерт на підтримку Збройних сил України, доводячи, що боротьба за свободу може бути різноманітною, але завжди об'єднує.

Проєкт створений у копродукції з Луї Будемо із французької компанії Les Steppes та Ханою Блага Шіларовою з чеської компанії Films&Chips. Проєкт реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. Фільм також став одним із трьох переможців першого конкурсу копродукції від Суспільного мовлення та отримав підтримку від міжнародного фонду DocSociety, французького фонду CNC, Міністерства культури Чехії і Фонду кінематографії Чехії.

У кінотеатрах стрічку можна буде побачити у 2025 році.

Читайте також:

  • Передусім люди: історії ЛГБТК+ зазвучали в українському кіно
  • Кумедна й дражлива наука. В прокат виходить комедія Аркадія Непиталюка «Уроки толерантності»

Фото: скриншот з трейлера 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader