"Віддячить" КНДР: яку зброю Південна Корея може передати ЗСУ
"Віддячить" КНДР: яку зброю Південна Корея може передати ЗСУ

"Віддячить" КНДР: яку зброю Південна Корея може передати ЗСУ

Сеул може надати Україні наступальне озброєння власного виробництва. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів 24 Каналу, яку саме техніку та зброю ЗСУ може отримати від Південної Кореї.

Є багато цікавих засобів

У цій країні доволі є доволі велика номенклатура власного виробництва озброєння, яке повністю відповідає стандартам НАТО.

Це стосується, зокрема, основних бойових танків. Зараз найсучасніший – це К-2 "Чорна пантера". Хоча вони дуже дорогі, тому навряд чи ми їх нам нададуть,
– пояснив він.

Крім того, можемо отримати, за його словами, бойові броньовані машини, самохідні артилерійські установки, оперативно-тактичні ракетні комплекси, засоби протиповітряної оборони малого, середнього і великого радіуса дії.

Військово-промисловий комплекс Південної Кореї є високотехнологічним та високотехнічним, і він дійсно може надати багато цікавих рішень і засобів Україні,
– наголосив Коваленко.

Водночас в Південній Кореї, попри на власне виробництво, є категорія озброєння радянського і російського типу. В 1990-х роках Росія, яка мала борги перед Південною Кореєю, розраховувалась з нею своїм озброєнням.

Зверніть увагу! Якщо Південна Корея ухвалить рішення передати Україні зброю, то ЗСУ були б дуже потрібні 105-міліметрові боєприпаси. Сеул має запас цих боєприпасів у розмірі 3,4 мільйона.

За результатом домовленостей, Росія поставила Південній Кореї деякі зразки свого озброєння, зокрема, танки Т-80У. В цій країні досі є діючий полк цих танків, а також батальйони радянських БМП-3, БТ-3Ф тощо.

Тому Україна може отримати від Південної Кореї відповідну кількість техніки, якщо наш дипломатичний сектор відпрацює в цьому напрямку достатньо ефективно,
– наголосив Олександр Коваленко.

Для Сеула, додав він, буде невелика проблема передати ці та інші радянські і російські зразки Києву і укомплектувати свої підрозділи танками та іншою технікою власного виробництва.

Теги за темою
Росія КНДР
Джерело матеріала
loader