Від банок фарби до садових інструментів: речі, які не варто зберігати на вулиці у холодну пору
Від банок фарби до садових інструментів: речі, які не варто зберігати на вулиці у холодну пору

Від банок фарби до садових інструментів: речі, які не варто зберігати на вулиці у холодну пору

Як пише Real Simple, деяким речам, які залишалися на вулиці місяцями, можливо, знадобиться знайти новий дім. Про які предмети йдеться, розповідаємо далі.

Банки з фарбою

Якщо у вас є банки ґрунтовки та фарби, їх слід прибрати з вулиці. Однак не поспішайте переносити їх в сарай чи гараж. Банки з фарбою не слід зберігати ніде, крім будинку, особливо взимку. Холод спричинить розшарування фарби, що зробить її непридатною для використання.

Засоби для чищення

Вплив низьких температур може знизити ефективність мийних засобів. Тож як би не було спокусливо залишити велике упакування прального порошку у гаражі на зберігання, важливо знайти місце для нього всередині будинку.

Садові інструменти

Садові інструменти також потрібно зберігати в приміщенні, оскільки вони зроблені з металу. Холод та вологість у цьому випадку можуть призвести до утворення корозії та іржі. Для їхнього зберігання у сараї чи гаражі найкраще придбати мішок або футляр, виготовлений спеціально для садових інструментів.

Глиняна кераміка

Глиняна кераміка поглинає надто багато вологи, а в поєднанні з морозом це може спричинити тріщини, тому важливо знайти для неї сухе та тепле приміщення.

Електроніка

Знайти місце для зберігання всього буває складно, тож може виникнути спокуса скласти стару електроніку у гаражі чи сараї. Однак електронні предмети, такі як комп’ютери, смартфони, фотоапарати та планшети, легко можуть постраждати від екстремального холоду. Якщо ви не використовуєте стару техніку, продайте або подаруйте її, інакше від неправильного зберігання вона зовсім зіпсується.

Крихкі предмети

Скляний посуд, скульптури та інші декоративні елементи можуть легко пошкодитися через вологість і коливання температури. Подбайте про своє вуличне оздоблення та сховайте його у щонайменше сухе приміщення.

Джерело матеріала
loader