Вночі безпілотники атакували російські підприємства та аеропорт у чотирьох областях
Вночі безпілотники атакували російські підприємства та аеропорт у чотирьох областях

Вночі безпілотники атакували російські підприємства та аеропорт у чотирьох областях

Ніч видалася неспокійною у Росії. Вибухи лунали у чотирьох областях - Тамбовській, Тульській, Воронезькій та Нижньому Новгороді. Про це інформують губернатори областей в Telegram та видання ТАСС.

Так, у Тамбовській області Росії було атаковане підприємство "Біохім", у Воронезькій області закрили промислове підприємство. Аеропорт у Нижньому Новогороді також був тимчасово закритий.

- Сьогодні о 5:20 ранку в м. Рассказово, імовірно, внаслідок прильоту безпілотника на підприємстві "Біохім" пролунав вибух із подальшим загорянням, - заявив губернатор Тамбовської області.

"Біохім" грає значну роль в економіці та промисловості Росії. Підприємство виробляє різні види етилового спирту, що важливо для оборонного та аерокосмічного комплексів, атомної промисловості та інших ключових галузей. Воно є постачальником продукції понад 500 підприємств Росії - оборонного, аерокосмічного комплексів, атомної промисловості, військово-морського флоту, Міністерства надзвичайних ситуацій, Федеральної служби охорони, Управління справами президента РФ, багатьох науково-дослідних інститутів

Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав, пожежу було швидко локалізовано. Губернатори областей заявили про готовність служб міста виконувати свої обов'язки на місці інциденту.

- В одному з районів Воронезької області було виявлено та подавлено безпілотний літальний апарат нашими силами ППО та РЕБ. Він впав на будівлю цеху промислового підприємства, - повідомив губернатор Воронезької області.

Атака не призвела до жертв, але спричинила загоряння на одному з поверхів будівлі. Наразі на місці події працюють пожежники.

ТАСС із посиланням на Росавіацію також повідомляє, що аеропорт Нижнього Новгорода закривали через загрозу нальоту українських безпілотників.

У Тульській області вибухи лунали на території Єфремівського спиртзаводу та спиртзаводу в селищі Лужківський Суворівського району. За попередньою інформацією постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місцях подій.

  • 20 жовтня у Нижньогородській області Росії прогриміли сильні вибухи. Місцеві пабліки пишуть про "приліт" безпілотників у районі заводу з виробництва вибухових речовин у Дзержинську.
  • 10 жовтня ЗСУвдарили по аеродрому "Ханська" в Республіці Адигея РФ. Зокрема під удар потрапив склад боєприпасів, розташований на території військового об'єкту. Працювало російське ППО, виникла масштабна пожежа.
Теги за темою
Росія Вибух
Джерело матеріала
loader