У привласненні понад ₴1,5 млн. підозрюється колишній посадовець сільради на Баштанщині
У привласненні понад ₴1,5 млн. підозрюється колишній посадовець сільради на Баштанщині

У привласненні понад ₴1,5 млн. підозрюється колишній посадовець сільради на Баштанщині

У привласненні понад ₴1,5 млн. підозрюється колишній посадовець сільради на Баштанщині - Фото 1

За процесуального керівництва Новобузького відділу Баштанської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу однієї з сільських рад Баштанського району у зловживанні службовим становищем, підробці документів, що спричинило тяжкі наслідки, використанні підроблених документів, шахрайстві у великих розмірах, привласненні майна в умовах воєнного стану та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 190, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, підозрюваний упродовж 2023 року, зловживаючи службовим становищем і підробляючи документи, привласнив комунальне майно – ноутбук, який перебував у його користуванні, та бюджетні кошти на загальну суму 456 тис грн, виділені на закупівлю будівельних матеріалів для ремонту приміщення сільради.

Крім того, чоловік заволодів шахрайським шляхом грошовими коштами місцевого жителя на суму понад 1 млн грн, які потерпілий отримав від держави за загибель сина-військовослужбовця. З метою легалізації частини цих коштів підозрюваний придбав собі автомобіль.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом ВП № 1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Миколаївська обласна прокуратура

 

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader