Тарифи на комуналку: наскільки подорожчає життя українців у 2025 році
Тарифи на комуналку: наскільки подорожчає життя українців у 2025 році

Тарифи на комуналку: наскільки подорожчає життя українців у 2025 році

Вже у 2025 році життя українців може відчутно подорожчати не лише через зростання цін на продукти, а й через перегляд тарифів на комунальні послуги. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

За прогнозами Національного банку України, наступного року може розпочатися поетапне підвищення тарифів на комунальні послуги. Зокрема, воно торкнеться цін на природний газ, теплову енергію та гарячу воду.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Проте зараз мораторій стримує зростання тарифів для населення на вказані комунальні послуги.

Як може змінитися тариф на газ

Перегляд тарифів на природний газ є можливим до 30 квітня 2025 року. Саме до цього часу офіційно зафіксовано діючий тариф – 7,96 гривні за кубометр. При цьому ринкова ціна, за словами голови "Нафтогазу" Олексія Чернишова, становить 15 гривень за куб. Поки що різницю покривають із держбюджету.

Як може змінитися тариф на світло

До 30 квітня 2025 року в Україні також зафіксовано тариф на електроенергію для населення – 4,32 гривні за кВт. Не виключається, що далі слід очікувати на черговий перерахунок тарифу, оскільки ситуація в енергосистемі залишається важкою.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Як може змінитися тариф на воду

У НБУ очікують, що у 2025 році може відбутися масштабне підвищення тарифів у великих містах. При цьому у невеликих містах та населених пунктах і зараз регулярно переглядають ціни на воду та каналізацію, адже місцева влада має право самостійно регулювати тарифи.

Джерело матеріала
loader