Світова торгівля цукром упаде до багаторічного мінімуму
Світова торгівля цукром упаде до багаторічного мінімуму

Світова торгівля цукром упаде до багаторічного мінімуму

Світові постачання цукру на початку 2025 року скоротяться до найнижчого рівня за останні 6 років.

Такий прогноз зробив голова відділу торгівлі цукром-сирцем компанії Czarnikow Group Ltd. Педро Мізутані, пише Bloomberg.

Він зазначив, що сильна посуха у Бразилії погіршила стан посівів цукрової тростини, що обмежить  можливості заводів із виробництва цукру в останні місяці поточного року та, ймовірно, затримає збирання врожаю наступного року. Є побоювання з приводу виробничих обмежень, викликаних поширенням хвороб рослин.

За словами експерта, вказані фактори призвели до того, що протягом останніх кількох років ціни на цукор залишалися на рівні вище середнього і підкреслювали залежність світу від бразильських постачань. Очікується, що цього року на частку країни припадатиме майже 75% всього обсягу світової торгівлі цукром-сирцем, повідомляє консалтингова компанія Datagro.

За словами Мізутані, збирання врожаю цукрової тростини в основному виробничому регіоні Бразилії, як очікується, почнеться не раніше другої половини квітня, що на кілька тижнів пізніше, ніж зазвичай. 

Постачання мають бути «дуже обмеженими» у першому кварталі 2025 року, навіть незважаючи на те, що зниження виробництва в Бразилії стримується зниженням попиту і великим виробництвом у Китаї, заявив  головний трейдер Sucres et Denrees SA у Бразилії Луїс Сільвестре Коельо.

Джерело матеріала
loader
loader