США оприлюднили нові правила блокування кібер-шпигунів Китаю, Росії та Ірану
США оприлюднили нові правила блокування кібер-шпигунів Китаю, Росії та Ірану

США оприлюднили нові правила блокування кібер-шпигунів Китаю, Росії та Ірану

Міністерство юстиції США запропонувало нові правила захисту даних федерального уряду або масових особистих даних американців від потрапляння в руки таких країн, як Китай, Іран і Росія, шляхом встановлення нових обмежень на певні бізнес-операції.

Пропозиція реалізує виконавчий указ, виданий президентом Джо Байденом, який спрямований на те, щоб іноземні супротивники не використовували доступні американські фінансові та геномні дані та дані про здоров’я для кібератак, шпигунства та шантажу.

Окрім Китаю, Росії та Ірану, це правило також поширюватиметься на Венесуелу, Кубу та Північну Корею.
Вашингтон намагається зупинити потік американських особистих даних до Китаю, що є частиною багаторічної боротьби за торгівлю та технології.
У 2018 році комісія США, яка перевіряє іноземні інвестиції на потенційні загрози національній безпеці, відхилила план китайської Ant Financial щодо придбання американської компанії грошових переказів MoneyGram International через занепокоєння щодо безпеки даних, які можна використовувати для ідентифікації громадян США.
Чиновники заявили, що транзакції з брокерами даних, які знають, що інформація потрапить у «країни, що викликають занепокоєння», будуть заборонені, як і передача будь-яких даних про урядовий персонал США.
Пропозиція в понеділок вперше надала більш конкретні відомості про типи та обсяги даних, які не можна передавати, включаючи геномні дані про понад 100 американців або дані про особисте здоров’я чи фінанси понад 10 000 людей.
Пропозиція також забороняє передачу точних даних про геолокацію понад 1000 пристроїв у США.
Це правило дозволить Міністерству юстиції забезпечувати дотримання вимог як за допомогою кримінальних, так і цивільних санкцій.
Американські чиновники повідомили журналістам у понеділок, що китайські програми, такі як TikTok, можуть зіткнутися з пропозицією, якщо вони передадуть конфіденційні дані американських користувачів китайській материнській компанії.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader