Переходимо на зимовий час: коли потрібно переводити годинники у 2024 році
Переходимо на зимовий час: коли потрібно переводити годинники у 2024 році

Переходимо на зимовий час: коли потрібно переводити годинники у 2024 році

Це рішення було прийняте у зв'язку з постійними обговореннями й дискусіями українців. Громадяни відчували дискомфорт від щорічних переходів з літнього на зимовий час, тому висловлювали невдоволення. Про те, коли варто переводити годинники у 2024 році – розповість LifeStyle24.

Коли українці будуть переводити годинники

Восени 2024 року українці переведуть годинники востаннє. Це станеться в останню неділю жовтня, а саме у ніч з 26 на 27 жовтня. Так, перехід відбудеться о 4:00 за київським часом на годину назад.

Варто зауважити, що завжди годинники переводять у вихідний день. Так, люди зможуть хоча б один день адаптуватися до нових часових змін. З огляду на те, що о четвертій ранку 27 жовтня стрілки годинники перейдуть назад, то доба 27 числа буде на годину довшою. Тому українці зможуть поспати трохи більше, ніж зазвичай.

Відтак громадяни постійно житимуть за зимовим часом. У зв'язку з цим, на сході України світатиме о третій годині ночі, а вже о дев'ятій годині вечора надворі темнітиме. Водночас у західних регіонах зимою сонце буде заходити дуже рано.

Коли переводять годинники в Україні у 2024 роціКоли переводять годинники в Україні у 2024 році / Фото Freepik

Також варто зазначити, що електронні пристрої, серед яких комп'ютери, ноутбуки, планшети та смартфони, перейдуть на новий час автоматично. Однак стрілки доведеться перевести власноруч лише на механічних пристроях.

Як налаштувати себе на перехід на зимовий час

За тиждень до переведення годинників починайте лягати спати на годину раніше та вставати приблизно в один і той самий час. До того ж постарайтеся якомога більше гуляти на свіжому повітрі. Водночас варто відмовитися від шкідливих звичок, зокрема вживання алкоголю, та уникати зайвого стресу. Також намагайтеся не користуватися гаджетами, перед тим як лягати спати, бо це негативно впливає на якість сну та пробудження вранці.

Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader