Опалення у київських квартирах з'явиться на початку листопада, — КМДА
Опалення у київських квартирах з'явиться на початку листопада, — КМДА

Опалення у київських квартирах з'явиться на початку листопада, — КМДА

Опалення в домівки киян подадуть наприкінці жовтня — на початку листопада. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. Під час брифінгу в Медіацентрі Україна 22 жовтня посадовець розповів, що в цей період очікується зниження температури.

- Ми бачимо по тенденціях, що десь кінець жовтня, початок листопада вже температура буде нижчою, і тоді ми будемо приймати рішення про початок опалювального сезону, — сказав він.

Пантелеєв додав, що столиці не може “витрачати газ на повітря”.

- Нам треба, щоб того запасу газу, який є, вистачило нам, мається на увазі Києву і всій Україні саме тоді, коли буде на вулиці дуже холодно – це січень, лютий, — заявив він.

За словами Пантелеєва, сьогодні Київ може “абсолютно нормально поки що не грітися за рахунок цінних енергоресурсів, які в нас на вагу золота».

Посадовець нагадав, що опалювальний сезон в столиці для соціальної сфери стартував 14 жовтня. На сьогодні в Києві тепло подали у 1200 закладів.

- Це садочки, школи, лікарні – всі ті заклади, які в першу чергу потребують тепла. Тепло подається за заявками керівників таких органів, оскільки у нас досить багато будівель термомодернізованих, там де зараз достатньо комфортні умови й витрачати енергоресурси немає потреби, — розповів він.

  • 10 жовтня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що 14 жовтня у столиці стартує опалювальний сезон для лікарень, шкіл та дитячих садків.
  • 9 жовтня із ремонту перед опалювальним сезоном вивели останній енергоблок. Атомні електростанції залишаються основним джерелом безперебійного електропостачання України, забезпечуючи більш ніж половину всього виробництва електроенергії.
Теги за темою
Київ прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader