На Закарпатті керівника обласної МСЕК Юрія Веклинця звільнили за згодою сторін
На Закарпатті керівника обласної МСЕК Юрія Веклинця звільнили за згодою сторін

На Закарпатті керівника обласної МСЕК Юрія Веклинця звільнили за згодою сторін

Голова Закарпатської облради Роман Сарай підписав розпорядження про звільнення керівника медико-соціальної експертної комісії Юрія Веклинця. Про це повідомили журналіст Віталій Глагола і «Суспільне. Ужгород».

Глагола  також поширив розпорядження про звільнення Юрія Веклинця з посади головного лікаря обласного МСЕК. Перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета своєю чергою наголосив, що Веклинця звільнили після подання ним заяви.

- Юрія Веклинця звільнили за згодою сторін. Рішення про звільнення він прийняв за власним бажанням, – сказав Андрій Шекета.

Юрій Веклинець працював керівником обласної МСЕК із 2017 року. Згідно з декларацією на сайті НАЗК, у 2023 році він отримав 378 тис. грн зарплати та 12 тис. грн матеріальної допомоги у обласному МСЕК, а також 151 тис. грн пенсії. Його дружина Тетяна Веклинець отримала 300 тис. грн зарплати від виконкому Ужгородської міськради та 33 тис. грн пенсії. Свої заощадження подружжя зберігає готівкою: 220 тис. грн та 20 тис. доларів.

З  2021 року Веклинець  є власником авто Volkswagen Tiguan Elegance  вартістю понад мільйон гривень, та може користуватись авто Škoda Kodiaq 2020 року випуску, яке записане на Наталію Веклинець. Подружжя також має дві земельні ділянки та житловий будинок (95 м2) в Ужгороді.

Протягом 2022-2023 років Юрій Веклинець став власником чотирьох земельних ділянок у селі Нижнє Солотвино біля Ужгорода.

  •  22 жовтня правоохоронці виявили, у ході розслідування корупційної схеми ухилення від мобілізації, понад 450 тисяч доларів США та колекцію ювелірних виробів у голови Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи. 
  • 4 жовтня Офіс генерального прокурора повідомив, що очільницю хмельницької МСЕК та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду —викрили на незаконному збагаченні. 
  • 21 жовтня Міністерство охорони здоровʼя після проведення перевірки скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним хмельницьким МСЕК. 

 

Теги за темою
Закарпаття
Джерело матеріала
loader
loader