На польському радіо ведучих замінили на штучний інтелект
На польському радіо ведучих замінили на штучний інтелект

На польському радіо ведучих замінили на штучний інтелект

Польське Radio Kraków звільнило ведучих, замінивши їх штучним інтелектом. Директор радіостанції Марчін Пуліт назвав це експериментом, а причину звільнення пояснив низькими рейтингами. Про це йдеться на сайті радіостанції. 

- Нова версія каналу OFF Radio Kraków є дослідницьким та медіа-експериментом, який намагається діагностувати та відповісти на питання, який вплив може мати розвиток штучного інтелекту на культуру, медіа, журналістику та суспільство, — заяви директор радіостанції.

Тепер програми на радіо ведуть віртуальні персонажі - 22-річний студент кафедри «технологія та музика» Якуб «Куба» Зєлінський, 20-річна студентка факультету журналістики та експертка з поп-музики Емілія «Емі» Новак, 23-річний студент психологічного факультету та ЛГБТ-активіст Алекс Шульц.

Рішення Radio Kraków замінити реальних ведучих на ШІ розкритикували колишні журналісти радіостанції та створили петицію із закликом до Національної ради з телерадіомовлення відреагувати на ситуацію.

ШІ-ведучий Алекс Шульц. Фото: radiokrakow.pl

  • У травні МЗС України представило ШІ-спікера. Прототипом цифрової представниці стала учасниця 11-го сезону реаліті-шоу "Холостяк" Розалі Номбре.
Джерело матеріала
loader