Meta додасть у фейсбуці та інстаграмі ідентифікацію облич, щоб потидіяти фінансовим шахраям
Meta додасть у фейсбуці та інстаграмі ідентифікацію облич, щоб потидіяти фінансовим шахраям

Meta додасть у фейсбуці та інстаграмі ідентифікацію облич, щоб потидіяти фінансовим шахраям

Наразі функції безпеки перебувають на тестуванні.

Корпорація Meta оголосила, що додасть технологію розпізнавання облич у свої застосунки соцмереж «Фейсбук» та «Інстаграм, щоб боротися з шахрайством і допомагати користувачам, які втратили доступ до своїх облікових записів, відновити його. Про це повідомило Engadget.

Зазначено, що розпізнавання облич використовуватиметься для виявлення шахрайської реклами, яка використовує обличчя знаменитостей та публічних осіб.

«Якщо наші системи підозрюють, що реклама може бути шахрайством, яка містить зображення публічної особи, знаменитості, ми спробуємо використати технологію розпізнавання облич, щоб порівняти обличчя в рекламі з фотографіями публічної особи у Фейсбуці та Інстаграмі, — зазначено у блозі Мета —  Якщо ми підтвердимо збіг і що реклама є шахрайством, ми заблокуємо її».

Цю функцію тестує невелика група знаменитостей і громадських діячів, проте за кілька тижнів вона стане загвльнодоступною.

Хоча Meta вже має системи для перевірки реклами на предмет потенційного шахрайства, компанія не завжди може вловити рекламу, де незаконно використовують зображення відомих осіб. Новий інструмент дає можливість здійснювати відповідну перевірку у режимі реального часу, швидше і точніше, повідомила віце-президент із політики щодо контенту в Meta Моніка Бікерт.

Окремо Meta також тестує інструмент розпізнавання обличчя для відновлення облікових записів у «Фейсбуці» та «Інстаграмі».

Компанія експериментує з новою опцією «відеоселфі», яка дозволяє користувачам завантажувати кліп із собою, який Meta потім співставлятиме з їхніми фотографіями в профілях, коли користувачі заблоковано доступ до своїх облікових записів. Компанія також використовуватиме його у випадках підозри на компрометацію облікового запису, щоб запобігти доступу хакерів до облікових записів за допомогою вкрадених облікових даних.

Інструмент не зможе допомогти тим користувачам, які втратили доступ до свого облікового запису у «Фейсбуці» чи «Інстаграмі», і не мали у ньому власної фоторафії.  Протеза словами Бікерт, новий процес значно ускладнить зловмисникам використання інструментів підтримки компанії.

«Їм буде набагато важче спробувати обійти наші системи», — сказала Бікерт.

  • Читайте також: Використання системи розпізнавання обличчя в Україні законодавчо не врегульовано, — правозахисник

Раніше Meta використовувала технологію розпізнавання облич на фотографіях і відео. Цю функцію було припинено у 2021 році, коли Meta видалила дані про обличчя понад 1 мільярда людей, посилаючись на «зростаючу стурбованість суспільства». Крім цього, Meta заплатила 650 мільйонів доларів, щоб врегулювати позов, пов’язаний із законом штату Іллінойс про розпізнавання облич, і 1,4 мільярда доларів, щоб вирішити аналогічний позов у ​​Техасі.

Уточнено, що нові функції наразі не розгортатимуть у ЄС та Великій Британії, де компанія лише веде переговори із регуляторами. Очікується, що технологію в глобальному масштабі розширять у 2025 році.

Фото: Meta / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Соцмережі Facebook Instagram
Джерело матеріала
loader
loader