Колишній президент Перу отримав 20 років ув'язнення за рекордний хабар
Колишній президент Перу отримав 20 років ув'язнення за рекордний хабар

Колишній президент Перу отримав 20 років ув'язнення за рекордний хабар

Колишнього президента Перу Алехандро Толедо засуджено до 20,5 років ув'язнення за отримання хабара у розмірі $35 млн. Про це  повідомив місцевий телеканал Willax Television.

За даними слідства, Толедо отримав від компанії Odebrecht $35 млн. Натомість компанія отримала тендер на будівництво двох ділянок Міжкеанічного шосе.

Слідство вважає, що колишній президент організовував зустрічі у Палаці уряду з метою прискорення процесу тендеру на користь компанії Odebrecht.

Толедо був заарештований у США у 2019 році на запит перуанської генпрокуратури. Влада країни просили видати Толедо ще на початку 2017 року.

Толедо, який очолював країну з 2001 по 2006 рік, також був звинувачений у змові та відмиванні грошей. Компанія Odebrecht, яка змінила назву на Novonor, визнала, що сплачувала значні суми хабарів по всій Латинській Америці для отримання великих державних контрактів.

78-річного Алехандро Толедо екстрадували до Перу із США минулого року, де він проживав кілька років перед тим, як здався федеральному суду у Каліфорнії. На судовому засіданні він заявив про свою невинність і попросив пом'якшити покарання, вказуючи на проблеми зі здоров'ям. Толедо також подавав апеляцію, щоб його екстрадицію заблокували. Проте раніше суд у Сан-Хосе штату Каліфорнія у США відхилив це прохання.



Джерело матеріала
loader
loader