Екологи проаналізували ґрунт на деокупованій Миколаївщині
Екологи проаналізували ґрунт на деокупованій Миколаївщині

Екологи проаналізували ґрунт на деокупованій Миколаївщині


Зокрема окремі ділянки зазнали значного ушкодження ґрунтового покриву з порушенням його природного стану, що потребуватиме великих зусиль для рекультивації порушених земель

На деокупованих територіях Миколаївської області у ґрунтах виявлено підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. Про це пресслужба Міноборони у вівторок, 22 жовтня.

Зауважується, що такі перші результати інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки після звернення Миколаївської ОВА.

Забруднення є наслідком ракетних і артилерійських ударів російської армії, що мали хаотичний характер та влучали в підприємства і склади зберігання засобів захисту рослин, агрохімії (отрутохімікатів), пального.

“Окремі ділянки зазнали значного ушкодження ґрунтового покриву з порушенням його природного стану, що потребуватиме великих зусиль для рекультивації порушених земель”, – мовиться у повідомленні.

Спеціалісти Центру обстежили земельні ділянки в районі міста Снігурівка та села Шевченкове. Також відібрали зразки ґрунту, мулу та води з річки Інгулець.

 

 

Детальніші результати з’являться після аналізу зразків у лабораторних умовах за участю фахівців Української лабораторії якості й безпеки продукції АПК.

Нагадаємо, країни-партнери збільшили допомогу на гуманітарне розмінування території України на понад 35 мільйонів доларів.



Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader