Додаткове світло, що додає затишку: як правильно встановити та під'єднати LED-стрічки
Додаткове світло, що додає затишку: як правильно встановити та під'єднати LED-стрічки

Додаткове світло, що додає затишку: як правильно встановити та під'єднати LED-стрічки

Втім, не всі знають, як правильно встановити та під'єднати LED-стрічки. Тому експерти The Spruce поділилися детальною інструкцією, як додати світлодіодні стрічки до інтер'єру.

Що треба знати про LED-стрічки перед встановленням

Насправді встановити світлодіодні стрічки набагато легше, аніж виміряти, відрізати та під'єднати їх. Звісно, можна просто приклеїти LED-лампи до поверхні, проте бех підготовки може виникнути серйозний безлад.

Щоб LED-стрічка краще трималася, треба знайти гарну поверхню. Так, на шорстких, брудних, жирних чи нерівних поверхнях стрічка буде погано триматися, й врешті-решт – відвалиться дуже швидко. Щоб усі старання не були даремними, поверхню завчасно потрібно очистити та висушити. Крім того, перед тим, як підключати світлодіодні стрічки, їх краще перевірити, чи всі лампи працюють.

Хочете дізнаватися про останні новини та технології в електроінструментах Bosch Professional? Слідкуйте за Instagram-каналом @boschprofessionalukraine та будьте завжди в курсі останніх оновлень. Bosch Professional – це професійні електроінструменти, вимірювальна техніка та приладдя, що створені для тривалих робіт.

Загалом, щоб приклеїти та під'єднати LED-стрічки, потрібно не так багато інструментів та матеріалів:

  • рулетка,
  • ножиці,
  • LED-стрічка,
  • з'єднувачі (конектори) для стрічки.

LED-стрічка
LED-стрічка / Фото Unsplash, superlightingled

Як встановити світлодіодну стрічку

  • Виміряйте потрібну довжину та позначте олівцем місце для встановлення LED-стрічки на поверхні. Також переконайтеся, чи можна відрізати світлодіодні лампи. Якщо можна, то відріжте потрібну дожину стрічки.
  • Протріть поверхню, де буде встановлено LED-стрічку.
  • За допомогою конекторів з'єднайте частини LED-стрічки. Важливо, щоб кожен з дротів стикався з відповідним кольором на конекторі.
  • Коли всі частини з'єднані, LED-стрічку можна приклеювати до поверхні. Зазвичай, вони мають клейку сторону, яка захищена плівкою. Проте, якщо їх немає, то можна скористатися двосторонньою стрічкою.
  • Підключіть світлодіодну стрічку до мережі чи до акумулятора. Якщо все було виконано правильно, то стрічка одразу увімкнеться.
Джерело матеріала
loader
loader