У Броварах помер 101-річний ветеран-казах Нурбай Аманжолов
У Броварах помер 101-річний ветеран-казах Нурбай Аманжолов

У Броварах помер 101-річний ветеран-казах Нурбай Аманжолов

У Броварах у віці 101 рік помер найстарший житель міста Бровари Нурбай Аманжолов. Чоловік був ветераном війни та праці. Про смерть ветерана війни та праці, полковника у відставці повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

- Ветеран війни та праці, полковник у відставці, Нурбай Аманжолов щедро ділився життєвим досвідом та був прикладом для усіх, хто його знав. Щирі співчуття рідним та близьким… Царство Небесне та світла пам'ять померлому!, — написав Сапожко.

Прощання з Нурбаєм Аманжоловим відбудеться 22 жовтня о 10.30 на Майдані Свободи у Броварах. Поховання пройде на старому цвинтарі по вулиці Ярослава Мудрого.

Аманжолов пішов на війну у 18-річному віці із Катон-Карагайського району Східно-Казахстанської області. Брав участь у звільненні України та Польщі, форсував Одер та завершив війну у Празі. Опісля служив у Прикарпатському військовому окрузі. Вийшов на пенсію у званні полковника.

Одружився Аманжолов з жінкою з України і виростив 4 синів. Нагороджений Орденами "Червона зірка Вітчизняної війни" І ступеня, "Богдана Хмельницького" І ступеня та 26 медалями.

- Хоча я людина військова, але я не хочу бачити і чути про війну. Такої війни, якою була Друга світова, це страшна війна. Нехай буде мир у всьому світі, щоб мої діти, онуки, правнуки росли у світі і щоб у них була щасливе життя, — розповідав Нурбай Аманжолов у рецензії на книгу "Казахстан — Україна: дружба, загартована полум’ям війни". 

  •  7 жовтня, у автомобільній аварії загинув народний артист України Богдан Сташків. 
  • 29 вересня на дорозі поблизу села Хорохорін Луцького району в дорожній аварії загинув військовослужбовець ЗСУ, капітан, захисник Донецького аеропорту Павло Чайка. 
Джерело матеріала
loader
loader