У Росії ліквідували пілота, причетного до ударів по ТЦ у Кременчуці та будинку у Дніпрі
У Росії ліквідували пілота, причетного до ударів по ТЦ у Кременчуці та будинку у Дніпрі

У Росії ліквідували пілота, причетного до ударів по ТЦ у Кременчуці та будинку у Дніпрі

У Росії ліквідовано військового злочинця Дмитра Голенкова, який причетний до авіаційних ударів по цивільних об'єктах України.

Як передає "Хвиля", про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

"Вранці 20 жовтня 2024 року в яблуневому саду села Супонєве під Брянськом на Росії знайшли труп військового злочинця Дмитра Володимировича Голенкова", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, тіло Голенкова знайшли з численними травмами голови, завданими, ймовірно, молотком.

Він був пілототом 52-го важкого бомбардувального авіаполку вкс рф (в/ч 33310), що базується на аеродромі "Шайковка" і має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3.

Ліквідовано військового злочинця Дмитра Голенкова
Ліквідовано військового злочинця Дмитра Голенкова

У ГУР також розповіли, що військовий злочинець обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

Голенков причетний до ракетних ударів на українські цивільні об'єкти. Зокрема, у торговому центрі "Амстор" у місті Кременчук Полтавської області. На момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ знаходилося близько 1000 осіб. Загинули 22 особи, десятки зазнали поранень.

Також військовий злочинець відповідальний за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 громадянських українців, у тому числі 6 дітей.

"ГУР МО України нагадує – за кожен військовий злочин буде справедлива відплата. Слава Україні!", – наголосили у розвідці.

Зазначимо, що у січні минулого року після удару по багатоповерхівці у Дніпрі до Голенкова додзвонилася кореспондентка видання "Важливі історії". Вона поцікавилася, чи не шкода йому загиблих у Дніпрі людей. На той момент було вже відомо про 40 жертв і багато хто ще перебував під завалами.

На це пілот відповів: "Які люди? Що ти взагалі кажеш, я не розумію? Що, я прям, блядь, на кнопку натискав чи в цьому літаку сидів? Крим все одно наш і все інше наше. Чого ти хочеш від нас?".

Нагадаємо, у Le Monde припустили, коли США можуть дозволити Україні бити углиб Росії.

Джерело матеріала
loader