У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться прем’єра документального фільму-терапії «Перемоги 118»
У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться прем’єра документального фільму-терапії «Перемоги 118»

У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться прем’єра документального фільму-терапії «Перемоги 118»

Фільм «Перемоги 118» висвітлює трагедію у Дніпрі, коли 14 січня 2023 року Росія поцілила ракетою у багатоповерхівку на Набережній Перемоги, 118

У столичному кінотеатрі «Жовтень»  24 жовтня відбудеться прем’єра документального фільму-терапії «Перемоги 118», створеного Платформою пам’яті Меморіал та продакшеном Агенції «Або». Про це повідомила команда Меморіалу. 

Фільм «Перемоги 118» висвітлює трагедію у Дніпрі, коли 14 січня 2023 року Росія поцілила ракетою у багатоповерхівку на Набережній Перемоги, 118. Загинули 46 людей, зокрема семеро дітей, десятки були поранені. Воєнний злочин скоїли у вихідний, коли багато мешканців були вдома.

У повідомленні йдеться, що стрічка режисерки Тетяни Комунар досліджує одну трагедію як приклад подій, через які в часи повномасштабного вторгнення не раз проходили і продовжують проходити українці. 

«Я б хотіла, щоб фільм провів глядача через співпереживання втрати до опори. У фільмі герої розповідають, як вони знайшли в собі сили пройти через цей трагічний досвід. Тому я називаю цей фільм терапією, бо ми разом з героями шукаємо шлях до зцілення. Ми маємо лікувати свої рани і рани одне одного. І, звісно, ми маємо гучно нагадувати про злочинців, називати їхні імена і вимагати покарання. Стільки, скільки буде потрібно», – каже Тетяна Комунар.

Герої фільму:

  • Анастасія Швець – мешканка будинку, була вдома з батьками під час обстрілу.
  • Олена Самофалова – терапевтка в навчанні, арт-терапевтка, під час обстрілу в будинку були її батьки.
  • Олена Леонова – очевидиця подій, мешканка будинку.
  • Юрій Васецький – тренер із хортингу, врятував кількох мешканців у перші хвилини після вибуху.
  • Марина Слободянюк – керівниця розслідувань організації Truth Hounds, розповідає про розслідування злочину і причетних до нього військових РФ.
  • Читайте також: Сергій Неретін про свій фільм із циклу «Спротив та єдність», ютуб-блогерство та конфлікт із кінокритиками
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна Дніпро фільм
Джерело матеріала
loader