Ціни на нафту стабілізувалися після обвалу цін минулого тижня
Ціни на нафту стабілізувалися після обвалу цін минулого тижня

Ціни на нафту стабілізувалися після обвалу цін минулого тижня

Ціни на нафту стабілізувалися на початку торгів у понеділок, 21 жовтня, після падіння більш як на 7% минулого тижня через занепокоєння щодо попиту в Китаї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафтуBrent піднялися на 8 центів, або 0,11%, до 73,14 долара за барель. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США подорожчали на 10 центів, або на 0,14%, до 69,32 долара за барель.

Минулого тижня Brent подешевшала більш як на 7%, тоді як WTI втратила близько 8%.

Це стало найбільшим тижневим падінням контрактів з 2 вересня через уповільнення економічного зростання в Китаї та зниження премій за ризик на Близькому Сході.

Проте конфлікт на Близькому Сході посилився на вихідних, оскільки Ізраїль у неділю заявив, що готується атакувати сайти в столиці Лівану Бейруті, пов’язані з фінансовими операціями Хезболли.

У понеділок вранці Китай знизив базові ставки за кредитами, як і очікувалося, у рамках більш широкого пакету стимулюючих заходів для відновлення економіки.

Дані, опубліковані в п’ятницю, показали, що економіка Китаю в третьому кварталі зростала найповільніше з початку 2023 року, що посилило занепокоєння щодо попиту на нафту.

Що стосується пропозиції, минулого тижня американські енергетичні компанії скоротили кількість працюючих нафтових і газових бурових установок вчетверте за п’ять тижнів, згідно зі звітом енергетичної компанії Baker Hughes. Кількість установок зменшилася на одиницю до 585.

Теги за темою
Економіка
Джерело матеріала
loader
loader