ООН заявляє, що Ізраїль «навмисно» пошкодив базу миротворців у Лівані
ООН заявляє, що Ізраїль «навмисно» пошкодив базу миротворців у Лівані

ООН заявляє, що Ізраїль «навмисно» пошкодив базу миротворців у Лівані

Бульдозер Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зруйнував спостережну вежу та огорожу по периметру бази місії ООН у Лівані (UNIFIL) у Марвахіні, що на півдні країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті ООН.

В UNIFIL стверджують, що ізраїльські військові у неділю «навмисно зруйнували» спостережну вежу та огорожу, яка оточувала базу у Марвахіні.

«Ми ще раз нагадуємо ЦАХАЛу та усім сторонам про їхні зобов’язання гарантувати безпеку персоналу та майна ООН, а також поважати недоторканість приміщень організації у будь-який час», – йдеться у заяві UNIFIL.

Там нагадали, що напад на об’єкт ООН і пошкодження майна організації є грубим порушенням міжнародного права і резолюції 1701 Ради Безпеки, покликаної покласти край війні 2006 року між Ізраїлем і ліванським угрупованням «Хезболла».

Миротворці зазначили, що ізраїльська армія неодноразово просила UNIFIL звільнити свої позиції уздовж «блакитної лінії» та навмисно завдавала пошкоджень позиціям ООН.

Водночас в ООН підкреслили, що миротворці залишаться на усіх базах попри тиск на місію і країни, що надають війська.

«Ми продовжимо виконувати наші завдання із моніторингу та звітування», – йдеться у заяві місії.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня місія ООН в Лівані (UNIFIL) заявила, що ізраїльський танк вранці обстріляв їхню спостережну вежу на півдні Лівану.

Фото: UNIFIL

Теги за темою
Ізраїль ООН
Джерело матеріала
loader