Сибіга розпочав візит до Туреччини із зустрічі з українською громадою
Сибіга розпочав візит до Туреччини із зустрічі з українською громадою

Сибіга розпочав візит до Туреччини із зустрічі з українською громадою

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга розпочав візит до столиці Туреччини із зустрічі з української громадою та відкриття недільної школи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна й Туреччина заслуговують мати найвищий рівень і політичного, і міжлюдського діалогу. І діти - підтвердження нашого спільного майбутнього…  Ви даєте дітям можливість зберігати свою ідентичність, вивчати своє слово, історію. Це надзвичайно цінно, і я вдячний вам як батькам. Найголовніше в кожній державі - це люди і я дуже хочу, щоб ви підтримували зв'язок зі своєю Батьківщиною”, - сказав глава МЗС на зустрічі з українською громадою.

Сибіга, який раніше обіймав посаду посла України в Туреччині, наголосив, що один із перших закордонних візитів на посаді міністра він здійснює саме в цю країну.

Сибіга відвідав українську школу в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Зустріч відбулася у колишній будівлі посольстваУкраїни, де частину приміщень нині передано недільній українській школі, що діє при Українській спілці в Анкарі.

“Це приміщення акумулювало в собі енергію 22-річної роботи посольства. І ця енергія українства допоможе тримати зв'язок з Україною, передавати знання дітям. Наше посольство буде завжди відкритим для вас. Ви є тим мотором, що допомагає зміцнювати українство не лише в Анкарі, а й в усій Туреччині”, - сказав посол України Василь Боднар.

Очільник МЗС передав недільній школі книги про Україну, дитячу літературу. Своєю чергою вихованці подарували міністру картину із зображенням козака Мамая, яку створили спільними зусиллями.

Як повідомляв Укрінформ, програма візиту Андрія Сибіги до Анкари передбачає переговори з турецьким колегою Хаканом Фіданом, а також із міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом. Окрім того, глава МЗС України проведе низку переговорів у Стамбулі та відвідає оборонно-промислову виставку SAHA EXPO 2024.

Теги за темою
Діти Туреччина Школа
Джерело матеріала
loader