Шольц вважає, що Путін прорахувався. Але чи дійсно це так?
Шольц вважає, що Путін прорахувався. Але чи дійсно це так?

Шольц вважає, що Путін прорахувався. Але чи дійсно це так?

Під час нещодавнього візиту президента США Джозефа Байдена до Німеччини (першого двостороннього і очевидно останнього до Європи у якості президента) канцлер Німеччини Олаф Шольц серед іншого сказав, що:

«Путін прорахувався, він не може пересидіти цю війну. Коли він вторгнуся в Україну, він не просто атакував одну країну, він атакував принципи миру в Європі. Путін думав, що ми будемо слабкі та розділені. Але сталося навпаки. НАТО стало сильнішим ніж будь-коли».

При цьому Щольц додав, що «важливо, аби НАТО не стало стороною війни», і що Захід буде як завгодно довго допомагати Україні.

Але оце «як завгодно довго» на третьому році війни замість «стільки, щоб Україна мала б військову перевагу або хоча б паритет» – те, з чого якраз і виходить Путін у розрахунку пересидіти не просто війну проти України, а й пересидіти Захід.

Звісно, ми вдячні нашим партнерам за допомогу та підтримку, і за те, що уже є певний фітбек з приводу можливого запрошення України в НАТО (маю на увазі схвальну заяву G7). Але у сучасній війні, і я про це часто пишу, окрім рішень та їх виконанння, а також стратегії/тактики/логістики, має значення й таймінг.

Розтягнуті часові рамки однієї невирішеної проблеми автоматично призводять до появи/загострення інших проблем/конфліктів/війн. Ну і антизахідних альянсів як продовження війни на рівні автократій проти демократі.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader