Санду повідомила про шахрайство на виборах
Санду повідомила про шахрайство на виборах

Санду повідомила про шахрайство на виборах

Джерело

Президентка Молдови Мая Санду оголосила, що в ході виборів у країні організована злочинна група намагалася здійснити підкуп. Всього злочинців цікавила кількість у 300 тисяч голосів.

Якби задум вдався, бандити отримали б контроль над 20% від загальної кількості виборців. В інтересах «іноземного впливу» діяв місцевий криміналітет. Відповідні дані Санду озвучила на брифінгу.

Пані президент характеризує дану акцію як «небачене шахрайство», що має на меті підрив демократії. На її думку, організатори хотіли «внести страх і паніку в суспільство».

«Ми продовжимо відстоювати свободу та демократію. Чекаємо на остаточні результати і повернемося з пропозиціями», – додала президентка.

На виборах у Молдові вже порахували понад 98% голосів. Лідирує Санду з 41%. Другим іде опинився Олександр Стояногло, що має підтримку проросійських опозиційних партій (у нього26%). З такими показниками кандидати і йдуть у другий тур виборів.

Також у Молдові триває референдум про євроінтеграцію. Поки голоси дораховують, є такі результати: «за» голосували 50,08%, «проти» – 49,92%.

Название источника
NewsMaker
Ссылка на материал
https://newsmaker.md/rus/novosti/vybory-prezidenta-moldovy-i-referendum-o-vstuplenii-v-es-onlayn-translyatsiya-nm/
Теги за темою
Новини політики Молдова
Джерело матеріала
loader