Клімкін вважає результати виборів у Молдові загрозою нацбезпеці України
Клімкін вважає результати виборів у Молдові загрозою нацбезпеці України

Клімкін вважає результати виборів у Молдові загрозою нацбезпеці України

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає результати виборів і конституційного голосування у Молдові критичною загрозою національній безпеці України.

Таку думку дипломат висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Результати виборів у Молдові є критичною загрозою нашій нацбезпеці. В країні, яка за декілька місяців має почати переговори з ЄС про вступ, не вистачає голосів, щоб увічнити європейський вибір без голосів діаспори. Президентка Молдовизаявляє про масштабні порушення, а значить, не контролює ситуацію, як потрібно", - написав Клімкін.

На його переконання, якщо цю негативну спіраль не зупинити, то РФ приведе Молдову до громадянського конфлікту.

"Нам терміново потрібна спільна з ЄС стратегія, що і, головне, як ми маємо спільно зробити, щоб зупинити російський плацдарм в Молдові, чого б це не коштувало. Молдова може стати західною або піти шляхом Західних Балкан і бути російським анклавом в нашому тилу. Тут немає ніяких "але" чи "або"", - наголосив ексміністр.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з попередніми результатами, оприлюдненими Центральною виборчою комісією, за Маю Санду проголосував 640 881 виборець, що становить 42,07% від тих, хто взяв участь у виборах. Колишній генеральний прокурор Олександр Стояногло посів друге місце. Його підтримали 400 208 громадян - 26,27% від загальної кількості виборців.

Центральна виборча комісія Молдови оголосила, що 3 листопада у країні пройде другий тур президентських виборів.

На референдумі щодо європейської інтеграції країни, як свідчать результати опрацювання 98,7% бюлетенів, 50,24% проголосували за внесення європейського вектора до конституції Молдови, а 49,76% - проти.

У Молдові в неділю, 20 жовтня, відбулися вибори президента та конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни.

Теги за темою
Росія Молдова
Джерело матеріала
loader
loader