Росія вдарила новою зброєю: військові вперше показали уламки нової версії ракети Х-69
Росія вдарила новою зброєю: військові вперше показали уламки нової версії ракети Х-69

Росія вдарила новою зброєю: військові вперше показали уламки нової версії ракети Х-69

Нова версія ракети Х-69 була збита українськими силами ППО 19 жовтня під час ворожої атаки. Згідно зі звітом Повітряних Сил ЗСУ, того дня противник запустив шість ракет типу Х-59/X-69, чотири з яких були успішно перехоплені.

За інформацією Telegram-каналу "Полковник ГШ", російські окупаційні сили почали використовувати для ударів по Україні крилату ракету Х-69 з новою касетною бойовою частиною, наповненою металевими кульками. Це перший зафіксований випадок застосування такої модифікації даної ракети.

Ракета Х-69 є розробкою російського МКБ "Радуга". Вперше її продемонстрували на форумі "Армия" у серпні 2022 року. Росія почала застосовувати ці ракети проти України з 7 лютого 2023 року, зокрема, для удару по Трипільській ТЕС у квітні.

Головне управління розвідки Міноборони України у травні 2023 року повідомляло, що темпи виробництва Х-69 складають 1-3 одиниці на місяць, а ворог накопичив запас із 45 таких ракет.

Росія вдарила новою зброєю: військові вперше показали уламки нової версії ракети Х-69 - Фото 1
Уламки оновленої ракети Х-69

Згідно з відкритими джерелами, маса Х-69 сягає 800 кг, з яких до 310 кг припадає на бойову частину. Дальність польоту ракети - до 400 км.

Експерти відзначають, що Росія продовжує експериментувати з бойовими частинами своїх крилатих ракет, намагаючись підвищити ефективність їх застосування проти різних типів цілей.

У разі виявлення металевих кульок від касетної бойової частини Х-69, фахівці рекомендують негайно викликати підрозділи ДСНС і в жодному разі не торкатися небезпечних предметів.

Нагадаємо, розвідка вирахувала інженера з КНДР, який допомагає обстрілювати Україну.

Джерело матеріала
loader