Помер продюсер Аарон Кауфман, який зняв фільм про вторгнення РФ до України
Помер продюсер Аарон Кауфман, який зняв фільм про вторгнення РФ до України

Помер продюсер Аарон Кауфман, який зняв фільм про вторгнення РФ до України

Американський режисер та продюсер Аарон Кауфман, який зняв фільм про війну в Україні "Суперсила", помер на 52-му році життя у Лас-Вегасі. Як повідомляє Variety з посиланням на фінансиста фільмів Кауфмана Чада Верді, причиною смерті кінодіяча міг стати серцевий напад.

Продюсер активно підтримував Україну у війні із Росією. На початку повномасштабного вторгнення він разом із Шоном Пенном був у Києві, де зустрічався з президентом Володимиром Зеленським та збирав інформацію для документального фільму "Суперсила". Картину вперше презентували на Берлінському кінофестивалі у лютому 2023-го, а за пів року відбулася світова прем'єра.

Знімаючи картину, Кауфман спочатку не ставив собі завдання зробити фільм про війну, а хотів простежити незвичний шлях Зеленського від популярного коміка до його появи на світовій політичній арені після перемоги на президентських виборах в Україні у 2019 році. Рекламуючи фільм на Берлінському кінофестивалі, Кауфман сказав, що "Суперсила" - це можливість побачити, чим займається цей хлопець, простежити його шлях і дізнатися, якою є правда. І це так мене вразило. Це п'янило».

Останнім часом Кауфман працював над низкою проєктів, серед яких документальний фільм про життя та кар'єру легенди Гаваїв Дона Хо, а також інші фільми, дія яких відбувається в Україні, куди він неодноразово приїжджав.

Кауфман виступив сценаристом, режисером та продюсером трилера "Імпульс" з Пірсом Броснаном, спродюсував кінохіти: "Місто гріхів 2: Жінка, заради якої варто вбивати", "Мачете", "Мачете вбиває". У продюсера його залишилося троє дітей.

Джерело матеріала
loader